У справі злочинної організації Януковича-Клименка зараз ідуть183 обшуки - Матіос

У справі злочинної організації Януковича-Клименка зараз ідуть183 обшуки - Матіос

Укрінформ
Головна військова прокуратура спільно з Департаментом захисту Нацполіції та спецпідрозділом "Корд" проводять обшуки у справі злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Обшуки проходять в рамках "другої хвилі" по Клименку", - зазначив він. 

Водночас на своїй сторінці у Facebook Матіос уточнив, що зараз проводяться 183 обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністру Клименку, в тому числі в офісному центрі "Гулівер" у Києві, кілька поверхів якого є власністю екс-міністра та членів його родини. 

Головний військовий прокурор підкреслив, що робота журналістів "Радио Вести", які входять до медіахолдингу Клименка, та групи компаній "Юнісон" не припинилася.

"Додаткова і детальна інформація про хід та результати слідчих дій буде озвучена на брифінгу міністром МВС Арсеном Аваковим за моєю участю дещо пізніше. І на мій превеликий жаль, сьогодні нельотна погода для гелікоптерів. Але ми знайшли вихід). А тому сьогодні багато з вкраденого буде оцінено по Закону! Закону української держави", - пообіцяв Матіос.

Читайте також: В СБУ підтвердили обшуки у приміщеннях Клименка

Як повідомляв Укрінформ, у рамках кримінального провадження за фактом створення злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка оголошено підозри 45 особам, з них 17 перебувають у розшуку, ще 28 підозрюваних знаходяться на території країни. Крім того, арештовано майно підозрюваних на загальну суму 888 млн 452 тис. грн.

За даними Генпрокуратури, екс-президент Янукович разом з екс-міністром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня організували та забезпечили незаконну діяльність так званих податкових майданчиків або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-