У Києві відбулася акція на підтримку Олега Сенцова

У Києві відбулася акція на підтримку Олега Сенцова

Укрінформ
У Маріїнському парку столиці з нагоди дня народження українського режисера Олега Сенцова відбулася акція на його підтримку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.  

Акція зібрала друзів, родичів, колег Сенцова - кінематографістів, громадських діячів, а також всіх, кому не байдужа його доля. Учасники акції зачитали привітання та підписали листівки, адресовані режисерові, який уже свій четвертий день народження проводить в ув'язненні в російській колонії. 

Вони наголошували на необхідності таких заходів, щоб нагадувати Кремлю, що Україна пам'ятає про в'язнів сумління і вимагає звільнити всіх українських заручників.

Як повідомлялося, сьогодні у багатьох містах проходять акції до дня народження Олега Сенцова. Зокрема, у київському Кримському домі з нагоди цього дня відбудеться показ фільму режисера Аскольда Курова "Процес: Російська держава проти Олега Сенцова".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні святкує свій день народження український режисер, політичний в'язень Олег Сенцов.

11 травня 2014 року Сенцова затримала у Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації. Пізніше його перевезли до Москви, у слідчий ізолятор у Лефортово. Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи він називався організатором диверсійно-терористичної групи.

Читайте також: У Криму в день народження Сенцова кримські татари привітають його маму

У серпні 2015 року Сенцова засуджено до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, у лютому 2016 його етапували до Якутії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-