Політв'язні Кремля: лідерам ЄС передали звернення родин

Політв'язні Кремля: лідерам ЄС передали звернення родин

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе під час саміту Україна-ЄС передала лідерам Євросоюзу звернення від рідних політв'язнів Кремля з проханням визнати їхнє звільнення першочерговим завданням у рамках переговорів щодо деокупації Криму.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Сьогодні зранку родини політичних в’язнів Кремля на території РФ, а також у незаконно анексованому Криму, та полонених, що незаконно утримуються на Донбасі, попросили мене передати їхнє звернення до лідерів ЄС, які прибули на саміт...  Рідні в’язнів та полонених у відчаї звертаються до європейських лідерів і просять Євросоюз у рамках переговорів щодо деокупації Криму визначити першочерговим завданням звільнення всіх українських заручників... Я виконала доручення та передала звернення", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона висловила сподівання, що наші європейські партнери дослухаються до прохань і ще активніше боротимуться за життя і долі наших громадян.

Віце-прем'єр нагадала, що наразі кремлівським режимом запроторені у тюрми за сфабрикованими кримінальними обвинуваченнями щонайменше 44 людини. Серед них - сьогоднішній іменинник режисер Олег Сенцов, правозахисник Емір-Усеїн Куку, журналісти Роман Сущенко, Дмитро Штибліков, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, волонтер Євген Панов, кримський татарин Руслан Зейтуллаєв, активіст Андрій Коломієць та багато інших.

Читайте також: Боремося, щоб повернувся якнайшвидше - вітання Гройсмана режисеру Сенцову

А принаймні 132 наших співгромадян, яких ми намагаємося повернути до їх родин і домівок, утримуються в нелюдських умовах маріонетками Кремля на Донбасі, зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Фото: Климпуш-Цинцадзе, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-