Справа Шеремета заморожена – Комітет захисту журналістів

Справа Шеремета заморожена – Комітет захисту журналістів

Оновлено
Укрінформ
Комітет захисту журналістів заявляє, що розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета заморожене.

Про це заявили представники міжнародної організації Комітет захисту журналістів під час презентації звіту "Відмова від правосуддя: розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа заморожена. Мотиви не підтверджені, велику кількість часу і зусиль витратили на розшук слідів злочину - і це не дало жодних ниточок. Натомість ознакам убивства дуже мало уваги приділили", - зазначив автор звіту Крістофер Міллер

За його словами, слідчі досі не встановили убивць, які підклали вибухівку під автомобіль Шеремета. Міллер також звернув увагу на свідчення колег та потенційних свідків, які стверджують, що слідчі їх не викликали на ретельний допит.

"Сім'я Павла, друзі та журналісти, з якими я говорив, звинувачували владу в нездатності до роботи, недбалості і саботажі", - додав він.

Читайте також: Луценко каже, що у справі про вбивство Шеремета серйозного прогресу немає

Автор звіту також нагадав, що СБУ видалила відео з деяких камер спостереження. Також, на його думку,  слідчі органи - СБУ, Нацполіція і Генпрокуратура - заважають один одному у розслідуванні справи. 

Водночас координатор програми Комітет захисту журналістів у Європі та Азії Ніна Огнянова заявила, що у звіті міститься два основних блоки рекомендацій – українській владі і міжнародній спільноті.

"Комітет захисту журналістів закликає офіційних осіб пожвавити розслідування, зосередитися на роботі Шеремета в Україні як на можливому мотиві злочину і підтримувати будь-яке паралельне незалежне розслідування, а ЗМІ постійно доповідати про результати", – зазначила  вона.

Крім того, Огнянова публічно закликала Білорусь відновити громадянство Павла Шеремета. У Комітеті захисту журналістів вважають, що російська та  білоруська влада має сприяти у розслідуванню загибелі журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-