11 липня: народний календар і астровісник

11 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Хто в липні жари боїться, той взимку не має чим погріться.

Сьогодні безсеребреників і чудотворців Кіра та Іоанна, а також ікони Божої Матері «Троєручиця», автором якої був святий преподобний Іоанн Дамаскін. До образу Богородиці, яка тримає на правій руці Ісуса, а лівою вказує на Нього, домальована третя рука. Ікона була створена в період іконоборства у Візантії. За переказами, Святого Іоанна Дамаскіна, ревного поборника християнства і вшанування святих ікон, кинули до в’язниці й відтяли праву руку, яку вивісили на головній площі міста. Невдовзі руку Іоаннові віддали, він приклав кисть до рани й почав зі сльозами молитися до Пресвятої Діви, аби Вона зцілила його, адже для вченого монаха, який багато писав, втрата правиці була б суттєвою перешкодою у його подальшій діяльності. Богородиця почула Іоанна, і рука дивним чином знову стала цілою і неушкодженою. На знак подяки святий Іоанн Дамаскін прилаштував до образу Богородиці срібну руку й написав на честь Пріснодіви спів «Тобою радується».

Наші пращури вважали, що десь саме о цій порі кропива втрачає свої цілющі властивості, перестає кувати зозулька, а ще примітили, що з дерев починають опадати перші сухі листочки. Хоч літо в розпалі, але вже починають з’являтися перші, ледь помітні натяки на не таку вже й далеку осінь… 

Іменинники сьогодні Іван, Сергій, Герман, Василь, Григорій, Павло.

Сьогодні 18-ий місячний день, який ще називають «дзеркальним». Енергетика цього дня досить пасивна. Існує небезпека піддатися чужому впливу. Для декого може видатися важким і небезпечним – можливе гріхопадіння. Загострюється відчуття підлеглості, власної й чужої недосконалості. Не рекомендується вживати тваринну їжу, тютюн, алкоголь. Добре ходити в лазню, очищати шкіру, робити масажі. Протипоказані негативні емоції, егоїзм, пихатість. Файного всім настрою!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1935 році: +8,8; а найтеплішим у 1885 –  +33,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-