Геращенко запросила представника ОБСЄ відвідати

Геращенко запросила представника ОБСЄ відвідати "заблукалого" Агєєва

Укрінформ
Ірина Геращенко закликала координатора з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи від ОБСЄ Тоні Фріша відвідати затриманого на Донбасі російського кадрового військового Віктора Агєєва.

Про це вона написала у Facebook

"Також я закликала координатора ОБСЄ в гуманітарній групі Т. Фріша особисто відвідати затриманого на Донбасі "заблукалого" кадрового російського військового, сержанта Агєєва, який сьогодні перебуває в тюрмі (збираємо свідчення для Гааги про російську військову присутність, і Агєєв - цінний свідок). І надати з вуст координатора ОБСЄ інформацію на Мінській гуманітарній групі і ТКГ про кадрового російського військового, направленого російською владою вбивати українців. Щоб росіяни не говорили, що їх "там нет", - написала Геращенко.  

Читайте також: Фейгін не виключає обмін Сущенка на захопленого під Луганськом військового РФ

Як повідомляв Укрінформ,  24 червня в районі проведення антитерористичної операції біля села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів, у складі якої був російський військовослужбовець Віктор Агєєв.

Однак Міністерство оборони РФ заперечило, що Агєєв є кадровим військовим.

Натомість інформацію про те, що Віктор Агєєв в березні 2017 року підписав контракт і продовжив службу в Батайську Ростовської області, Російській службі Бі-бі-сі підтвердила матір військовослужбовця, його колишні товариші по службі та друзі.

Згодом полоненого росіянина передали до СБУ. Проти нього відкрито провадження за статтею про вчинення теракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-