Під Посольством Італії мітинг, вимагають звільнити Марківа

Під Посольством Італії мітинг, вимагають звільнити Марківа

Фото
Укрінформ
Під стінами Посольства Італійської республіки в Україні члени партії "Національний корпус" вимагають звільнення військовослужбовця Віталія Марківа, затриманого напередодні в Італії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Партія "Національний корпус" в категоричній формі вимагає звільнення Віталія Марківа, нашого українського героя, який по абсолютно несправедливому звинуваченню на даний момент затриманий на території Італії. Ми будемо передавати наші вимоги до італійської держави з вимогою про звільнення нашої людини", - сказав речник партії "Національний корпус" Едуард Юрченко.

Учасники акції передадуть свої вимоги щодо звільнення Марківа послу Італійської Республіки в Україні.

Читайте також: Затриманому в Італії нацгвардійцю Марківу інкримінують умисне вбивство - ГПУ

Як повідомлялося, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі.

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокеллі і його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

На даний момент старший сержант Марків служить в батальйоні оперативного призначення НГУ імені Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він поїхав до Італії під час планової відпустки.

В Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

У МЗС наголосили, що тримають на особливому контролі справу щодо затримання Марківа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-