Геращенко закликає ПА ОБСЄ ухвалити вимогу до Росії звільнити українських заручників

Геращенко закликає ПА ОБСЄ ухвалити вимогу до Росії звільнити українських заручників

Укрінформ
Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко закликала ПА ОБСЄ ухвалити заяву із вимогою до Росії про звільнення українських заручників.

Про це вона сказала сьогодні на Семінарі Роуза-Рота сьогодні в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. Засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ відбуватиметься завтра у Мінську.

«У Мінську на цьому тижні відбудеться Парламентська асамблея ОБСЄ. Це структура парламенту, де ще бере участь делегація Держдуми РФ. І я хочу закликати всі парламенти країн-учасників зробити заяву до РФ з вимогою негайного звільнення заручників», - наголосила Геращенко.

Вона зауважила, що процес звільнення заручників наразі практично не йде, і тому вона сподівається, що за допомогою міжнародної спільноти цей процес можна буде зрушити з місця. “Ми вимагаємо звільнити заручників як на окупованих територіях, так і тих, хто перебувають у в'язницях Російської Федерації”, - підкреслила вона.

Геращенко нагадала, що Україна готова у цьому питанні йти до найширшого компромісу. “Ми готові звільнити через процедуру помилування кілька сотень осіб, які перебувають в українських в'язницях, за наших заручників”, - сказала вона. 

Читайте також: Затримання Марківа: проти бійця свідчив французький журналіст – МВС

«Однак ми не бачимо прогресу у просуванні цього питання, зокрема по узгодженню списків, визначення дати звільнення і конкретного списку осіб, яких нам готові передати», - констатувала Геращенко.

Вона ще раз наголосила, що сторони мають зробити спільну заяву стосовно того, що неприпустимо роками утримувати 132 українських цивільних і військових на окупованих територіях та десятків українців в тюрмах Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-