Генпрокуратура просить про заочне розслідування щодо Курченка

Генпрокуратура просить про заочне розслідування щодо Курченка

Укрінформ
Генеральна прокуратура України ініціювала процедуру спеціального досудового розслідування щодо бізнесмена Сергія Курченка, який переховується від органів слідства та суду в Росії.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури. 

Зокрема, як нагадали у відомстві, Генеральною прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

Читайте також: Фігуранту схеми Курченка дозволили внести заставу: 10 млн грн

Водночас Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України, де переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У зв’язку із цим його оголошено у розшук. Суд обрав підозрюваному Курченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"З метою забезпечення виконання процесуальних дій щодо здійснення «заочного» судового розгляду відносно С.Курченка Генеральною прокуратурою України 30.06.2017 до Печерського районного суду м. Києва направлено клопотання про здійснення щодо нього спеціального досудового розслідування", - підкреслюється в повідомленні.

За даними ГПУ, спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко, становлять понад 14 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-