Україна вимагає від РФ пустити консулів до Сенцова й Кольченка

Україна вимагає від РФ пустити консулів до Сенцова й Кольченка

Заява
Укрінформ
МЗС України виступило з заявою щодо недопущення консулів України до незаконно утримуваних в Росії українських громадян.

Текст заяви оприлюднено на сайті Міністерства закордонних справ України.

"МЗС України вимагає від Російської Федерації невідкладно забезпечити безперешкодний доступ консульських посадових осіб України до незаконно утримуваних Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Рустема Ваітова, Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, а також інших незаконно утримуваних у Росії громадян України", - йдеться у заяві.

У Міністерстві наголосили, що Росія систематично відмовляє у наданні дозволу консулу України відвідати незаконно утримуваних в РФ громадян України.

Читайте також: Родичі українських в'язнів Кремля просять віце-президента США вплинути на Путіна

"Міністерство розцінює необгрунтовані і складені за єдиним зразком відмови у праві консульської посадової особи відвідати незаконно ув’язнених українців як грубе порушення взятих на себе Російською Федерацією міжнародних зобов’язань, а також – положень Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року та Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією 1993 року. Свідоме нехтування правом консула на відвідання співвітчизників у закладах їх утримання свідчить про намір російської сторони приховати факти безправ’я та політичної спрямованості справ щодо громадян України", - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-