Власники судна Sky Moon не змогли відсудити його в України

Власники судна Sky Moon не змогли відсудити його в України

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області залишив без змін постанову суду першої інстанції, якою капітана судна "Sky Moon" визнано винним, а судно і предмет контрабанди відійшли в дохід держави. 

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону.

"22 червня 2017 року Апеляційний суд Одеської області залишив без змін постанову суду першої інстанції, якою громадянина Сирії, капітана судна "Sky Moon", визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 482 МК України і накладено адміністративне стягнення у виді конфіскації в дохід держави предмету контрабанди (понад 3 000 тонн технічної соди) вартістю майже 18,5 млн грн. Також в дохід держави конфісковано і транспортний засіб – судно "Sky Moon" (прапор – Танзанія), який використано для вчинення правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, вказане судно було затримано 30 листопада 2016 року поблизу порту Рені Державною прикордонною службою України та Державною фіскальною службою в рамках спільної операції з військовою прокуратурою Південного регіону України.

У березні 2017 року за ініціативою військової прокуратури Південного регіону України до Малиновського районного суду м. Одеси направлено адміністративний протокол, складений Одеською митницею, про порушення митних правил стосовно капітана танзанійського судна "Sky Moon". 

Санкція ч. 1 ст. 482 МК України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України поза митним контролем) передбачає покарання у виді накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, транспортних засобів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України поза митним контролем. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-