Більшість українців не підтримують візового режиму з РФ

Більшість українців не підтримують візового режиму з РФ

Опитування
Укрінформ
Понад 50% українців не підтримують ініціативу впровадження візового режиму з Російською Федерацією.

Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування населення України, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова, які оприлюднила сьогодні директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Кучеріва Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більшість населення України - 51% - не підтримує можливого впровадження візового режиму з Російською Федерацією, підтримують - 33%, 16% - свого ставлення на визначили", - сказала Бекешкіна.

З усіх регіонів України найбільша підтримка візового режиму в західному - 60%, у решті переважає негативне ставлення: у центральному регіоні підтримують візовий режим з РФ - 28%, у південному - лише 14%, у східному - 20%.

За словами Бекешкіної, негативне ставлення до можливого візового режиму пов'язано з тим, що 51% жителів України мають родичів, друзів, які проживають у Росії.

Бекешкіна також повідомила, що за останні роки візити українців до Росії та росіян до України значно зменшилися. Так, за останні роки приймали гостей із Росії лише 14% українців, а в Росії за останні три роки побували 8% українців.

Опитування проводилося з 9 по 13 червня 2017 року. Опитано 2018 респондентів в усіх регіонах України,  за винятком АР Крим та окупованих територій у  Луганській та Донецькій областях. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-