На Донеччині накрили конвертцентр з обігом в 1 мільярд

На Донеччині накрили конвертцентр з обігом в 1 мільярд

Фото
Укрінформ
Прокуратурою Донецької області спільно з податківцями ліквідовано конвертаційний центр з обігом понад 1 млрд грн. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"29 червня прокуратурою Донецької області спільно із співробітниками оперативного, слідчого підрозділів податкової міліції, а також управління оперативного забезпечення на окремих територіях зони АТО ГУ ДФС у Донецькій області у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) КК України ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 1 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Водночас встановлено, що зловмисники, використовуючи офісні приміщення у Донецькій та Миколаївській областях, працювали з клієнтами з Донецької, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Харківської та інших областей України, надаючи підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов'язань.

Під час санкціонованих судом обшуків виявлено та вилучено 35 печаток фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку, документи бухгалтерського обліку, банківські картки, чорнові записи тощо, а також грошові кошти на загальну суму понад 600 тис грн.

Наразі проводяться усі необхідні оперативно-слідчі та розшукові дії щодо встановлення повного кола осіб, причетних до зайняття вказаною протиправною діяльністю.

Досудове розслідування триває.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-