Порошенко не підтримав петицію щодо розблокування «ВКонтакте»

Порошенко не підтримав петицію щодо розблокування «ВКонтакте»

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію щодо скасування блокування «Вконтакте», яку підписали 25 359 людей з 25 тисяч необхідних.

Президент вважає «неможливим» підтримання петиції, йдеться в офіційній відповіді Порошенка на електронну петицію на веб-сайті президента.

За його словами, заборонені в Україні «ВКонтакте» та Mail.ru «широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян».

Ці компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України.

«Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України», - йдеться у відповіді Порошенка.

Крім того Президент вважає, що контент цих ресурсів спрямований на «намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу, втягненню його в антинародні акції та масові заворушення».

Також Порошенко заявив, що групами компаній «Mail.ru Group» та «Яндекс» здійснюються активні заходи щодо блокування діяльності українських рекламних компаній в мережі інтернет та монополізації ринку онлайн-сервісів.

Нагадаємо: рішенням Ради нацбезпеки та оборони в Україні заборонили використання російських соцмереж «Вконтакте», «Одноклассники», а також сервісу «Яндекс». Після заборони «Вконтакте» встановив рекорд за кількістю відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-