Суддю-хабарника Бурана залишили під вартою - САП

Суддю-хабарника Бурана залишили під вартою - САП

Укрінформ
Суд продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинувачуваному в хабарництві судді Малиновського районного суду Одеси Олексію Бурану.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на своїй сторінці у Facebook.

“Заводським районним судом м. Миколаєва продовжено дію запобіжних заходів судді Бурану О.М. у вигляді тримання під вартою та Селіхову А.В. у вигляді домашнього арешту, обвинувачених у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди за ч. 4 ст.368 КК України. Адвокати підзахисного не з'явилися на судове засідання, тому прокурори САП залучили адвоката з первинної правової допомоги”, - йдеться в повідомленні.

При цьому у прокуратурі підкреслили, що вказане рішення було прийнято 23 червня, відповідно до вимог чинного законодавства, за день до спливу строку дії попередніх запобіжних заходів. 

“Спеціалізована антикорупційна прокуратура, як і суд позбавлені можливості продовжувати строк дії запобіжного заходу до спливу строку дії попередньої ухвали суду. За таких обставин поширені у соціальних мережах дописи про те, що прокурори САП свідомо не продовжують строки запобіжного заходу, не відповідають як фактичним обставинам, так і вимогам законодавства», - заявили у відомстві.

Як повідомлялося, у березні 2016 року суддя Буран спробі затримання його співробітниками НАБУ за одержання хабара в півмільйона гривень відкрив вогонь по правоохоронцях. 31 березня Верховна Рада дозволила затримати і арештувати Бурана.

У липні 2016 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо судді Бурана. Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України), а також у погрозі вбивства співробітників НАБУ під час виконання ними службових обов'язків (ч. 1 ст. 345 КК України).

У цій же справі за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 368 КК України, обвинувачується спільник судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-