Суд у справі Єфремова хоче особисто допитати екс-бійця

Суд у справі Єфремова хоче особисто допитати екс-бійця "Торнадо"

Укрінформ
У Старобільському райсуді Луганської області, де слухається справа колишнього голови фракції ПР у Верховній РадіОлександра Єфремова, вирішив особисто допитати ключового свідка - засудженого екс-бійця "Торнадо" Миколу Цукура.

Про це стало відомо на сьогоднішньому засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У задовільненні клопотання прокурора Кожухівського про допит свідка Цукура в режимі відеоконференції відмовити. Етапувати Цукура Миколу Володимировича з державної установи "Київський слідчий ізолятор" до державної установи "Старобільський слідчий ізолятор" для допиту в якості свідка у кримінальному провадженні стосовно Єфремова Олександра Сергійовича", - сказав суддя.

Судове засідання за участю цього свідка повинно відбутися 20 липня о 10.00.

Напередодні, 18 та 19 липня, суд збирається допитати ще двох свідків.

Цукур знаходиться в київському СІЗО, оскільки його разом з іншими бійцями добровольчої роти "Торнадо" засуджено до 9 років ув'язнення за вимагання, порушення недоторканності житла та викрадення документів. Наразі розглядається апеляційна скарга адвокатів на цей вирок.

Показання Цукура лягли в основу кримінальної справи, за якою нині судять Єфремова.

Олександр Єфремов є обвинуваченим у кількох кримінальних справах. Зокрема, його підозрюють в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації, пособництві в захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, в організації терористичної організації "Луганська народна республіка", а також у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-