Матіос заперечує, що пропонував журналісту $10 тисяч хабара

Матіос заперечує, що пропонував журналісту $10 тисяч хабара

Укрінформ
Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що не пропонував журналісту Олексію Бобровнікову хабар у сумі 10 тис. дол. рік тому. 

Про це Матіос повідомив у Facebook.

"Я був дуже здивованим інфою від Олексія Бобровникова про якісь 10 тисяч хабара. По-перше, це точно не моя метода. По-друге, всі, хто знають журналіста Бобровнікова, скажуть, що Льоша одразу цим вибухнув би. А не чекав би рік задля того, щоб вивалити таку інфу на ФБ", - зазначив він. 

Матіос також зазначив, що "це було неочікувано" для нього з багатьох причин.

"Я знаю, що Льоші зараз важко. Він за кордоном. Без стабільного заробітку. Але я також знаю і те, що він досить розумна людина, яка зазвичай намагається все планувати. Однак він і людина, яка з багатьох причин досить емоційна. Тому я спокійно вирішив не коментити інфу у ЗМІ, а запитати його, у чому справа, звідки ця "качка"-брехня і проти кого вона спрямована: проти мене, чи проти когось іще? А Може він з кимось зводить рахунки. Але ба. Все виявилося набагато простіше: йому сумно, йому потрібна якась інформація щодо справи Галущенка", - зазначив Матіос.

За його словами, "для того, щоб цю тему проапдейтити", Бобровніков "вирішив запостити брехню" про 10 тисяч хабарів по якійсь там іншій справі.

"Я його запитав: ти вигадав все це, щоб потрапити в тренд справи Гужви-Лінька (там теж фігурує 10 тисяч). Міг би запостити про 20-30-100 тищ але зупинився на трендовій 10ці)) Відповіді не отримав", - стверджує Матіос. 

За словами Матіоса, листування з Бобровніковим тривало десь годину - з 14-ї і закінчилось десь о 15-й. Жодного слова після того журналіст не написав, заявив Матіос.

"Тому я не хочу більше витрачати час на пояснення брехні. Мені шкода, що це зробив саме Льоша Бобровніков. І саме тому я йому дозволяю оприлюднити все, підкреслюю, все учорашнє наше листування", - написав заступник генпрокурора.

У п'ятницю, 23 червня, Бобровніков на своїй сторінці у Facebook написав, що рік тому Матіос нібито пропонував йому хабар в розмірі 10 тис. дол. за "висвітлення в зручному для ГПУ ключі справи про вбивство адвоката Грабовського". Бобровніков також стверджує, що від пропозиції відмовився.

Як відомо, адвоката Юрія Грабовського убили у березні 2016 року. Він був адвокатом одного з російських військових Олександра Александрова, затриманих на Донбасі навесні 2015 року. 

Колишній журналіст програми "ТСН. Тиждень" каналу "1+1" Олексій Бобровніков, який займався збором інформації про контрабанду в "сірій зоні" АТО і намагався провести власне розслідування вбивства члена мобільної групи з боротьби з контрабандою Андрія Галущенка, наразі перебуває у Німеччині. Раніше він заявив, що виїхав з України через погрози, пов’язані з його журналістським розслідуванням. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-