МВС відкриє Центр реабілітації для воїнів АТО з контузіями

МВС відкриє Центр реабілітації для воїнів АТО з контузіями

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ відкриє реабілітаційний центр для військових, які отримали контузії.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

«Вже запущена програма з реабілітації людей, які отримали контузії від вибухів під час бойових дій. Ми робимо медичний центр. Це спеціальний центр, який буде розташований в Київській області. На нього вже виділено бюджет», - сказав Аваков.

За його словами, це тільки один з проектів з реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому, які запускає МВС. Центр планується відкрити вже у листопаді цього року.

Аваков повідомив, що комплексна програма з реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому повинна мати державне значення.

«Це комплексна програма, яка повинна мати державне значення. У цілому наше бачення проекту ми вже скоро запропонуємо РНБО. Думаю, що Олександр Турчинов зможе запропонувати комплексні заходи», - додав він.

За даними МВС, з початку російської агресії зареєстровано близько 500 випадків самогубств учасників антитерористичної операції після повернення із зони АТО. Відповідно до загальновизнаного міжнародного стандарту 90-95% учасників бойових дій згодом мають медичні (пов'язані з нервовою системою) і соціальні проблеми, а у близько третини діагностується посттравматичний синдром, результатом якого нерідко бувають самогубства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-