Гужва заявляє, що відео з отриманням ним хабара змонтоване

Гужва заявляє, що відео з отриманням ним хабара змонтоване

Укрінформ
Головний редактор видання "Страна.ua" Ігор Гужва заявляє, що відео про отримання ним хабара, оприлюднене Генпрокуратурою України, містить змонтовані кадри.

Коментар Гужви опублікувала його адвокат Олена Лукаш у Facebook

"Хочу прокоментувати відео, яке виклав Луценко. Як я вже говорив, наприкінці квітня на мене вийшли з пропозицією за гроші зняти статті про Ляшка. Цю пропозицію мені озвучила людина на ім'я Антон (як я пізніше з'ясував, його прізвище Філіпковський). Я тоді відмовився від цієї пропозиції. В середині травня на мене знову вийшов Антон і запропонував за 20 000 доларів зняти статті про депутата Лінька (народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько. - Ред.). ...Сильно змонтовані елементи розмови з Антоном у ресторані і виклав Луценко", - йдеться в повідомленні. 

В опублікованому зверненні Гужва стверджує, що ГПУ проводила заплановані дії, щоб спровокувати його взяти мічені гроші. 

"У результаті я, зібравши інформацію від Антона про всі пропозиції до мене радикалів, відмовився від них, у чому може переконатися кожен, хто зайде на наш сайт - усі статті і про Ляшка, і про Лінька висять на «Стране». З самого початку це був план спровокувати мене взяти гроші. Справу з приводу вимагання було відкрито ще 12 квітня, задовго до перших пропозицій від Антона, тобто це все планувалося заздалегідь. Після того, як ідея спровокувати взяти гроші провалилася, мені просто тупо підкинули 10 000 доларів", - йдеться в коментарі Гужви.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура України оприлюднила відео, на якому зафіксовано факт отримання головним редактором видання "Страна.ua" Ігорем Гужвою хабара. Про це заявив під час прес-конференції в Житомирі генпрокурор Юрій Луценко, уточнивши, що на відео зафіксовано всі етапи - від отримання грошей Гужвою до затримання його силовиками.

Увечері 22 червня Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. 

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав у нього гроші нібито за непублікацію компрометуючих матеріалів.

Зате сам Гужва стверджує, що це Лінько пропонував йому гроші за нерозміщення компромату.

Фото: "Вести"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-