НАБУ стягнуло з чиновників-залізничників 20 мільйонів

НАБУ стягнуло з чиновників-залізничників 20 мільйонів

Укрінформ
До держбюджету стягнено понад 20 млн грн за результатом розслідування Національного антикорупційного бюро в транспортній галузі.

Про це інформує прес-служба бюро.

"За вироком Солом’янського районного суду до держбюджету стягнено понад 20 млн грн. Кошти конфісковані в рамках розслідування детективами справи за фактами зловживання службовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України, яке розпочалося в березні 2016 року", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що один із підозрюваних надав слідству цінну інформацію та уклав угоду про визнання винуватості, що дозволило суду винести обвинувальний вирок та забезпечило конфіскацію коштів у розмірі, який повністю компенсує шкоду, завдану державному підприємству через корупційну схему.

Наразі детективи НАБУ розслідують корупційні злочини у транспортній галузі в рамках понад 20 кримінальних проваджень, інформують у відомстві. При цьому у чотирьох із них досудове розслідування завершене. Обвинувальні акти стосовно дев’яти осіб скеровано до суду.

Загальна сума завданих збитків через корупцію, викриту детективами НАБУ у транспортній галузі, перевищує 1,5 млрд грн. Задля їх відшкодування заарештовано майно та грошові кошти на суму понад 200 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-