Геращенко підкреслив, що у справі Гужви немає політики

Геращенко підкреслив, що у справі Гужви немає політики

Укрінформ
У справі головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужви немає політики.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ нардеп Антон Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут немає ніяких політичних моментів... Не потрібно займатися вимаганням грошей за замовні публікації", - сказав Геращенко журналістам у парламенті.

Він нагадав, що це не перша справа стосовно Гужви. Зокрема, в суді триває розгляд справи про розкрадання близько 17 млн грн за 2013 рік, коли Гужва працював у медіахолдингу "Вести". "У нього вже є декілька кримінальних справ, які стосуються ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах", - зауважив депутат.

Він також розповів деякі подробиці затримання головреда "Страны.ua". За словами парламентарія, до народного депутата Дмитра Лінька прийшла особа, яка представилася посередником, і заявила, що готується серія репортажів, які його компрометують. Але цьому можна зарадити, якщо виплатити певну суму. 

"Ігор Гужва особисто дзвонив Ліньку, наскільки мені відомо, (з ним) не зустрічався, був задіяний посередник. Мета дуже проста - особисте збагачення шляхом шантажу", - сказав депутат.

Надалі Лінько звернувся до правоохоронних органів, було отримано судовий дозвіл документувати всі переговори, а також на прослуховування телефонів.

"В офісі було виявлено мічені гроші, які було передано після вимагання", - розповів Геращенко і додав, що посередник залишив собі певну частину грошей.

Тепер, за його словами, справа піде до суду. Інкримінована Гужві стаття передбачає до 10 років позбавлення волі. 

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 22 червня генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав у нього гроші нібито за непублікацію компрометуючих матеріалів.

Натомість сам Гужва стверджує, що це Лінько пропонував йому гроші за нерозміщення копромату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-