Людей, які вимагали хабар у нардепа Лінька, затримали

Людей, які вимагали хабар у нардепа Лінька, затримали "на гарячому" - Троян

Укрінформ
Заступник міністра МВС Вадим Троян переконаний, що справа щодо затримання головреда видання "Страна.ua" Ігоря Гужви за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів хабара буде доведена до логічного кінця.

Про це він заявив у Верховній Раді під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прокуратурою міста Києва спільно з Головним управління слідчим міста Києва Національної поліції були затримані два злодії, які вимагали хабар у народного депутата Лінька. На передачі 10 тисяч доларів вони були затримані в порядку статті 208 КПК України. Зараз ідуть слідчі дії... Завдяки тому, що депутат до нас звернувся ще 31.03, за три місяці проведені слідчі та негласні слідчі дії, і дана справа, я думаю, дійде, до логічного кінця», -  зазначив Троян.

Водночас перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова в коментарі Укрінформу заявила, що на її думку ситуація з затриманням головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужви не має жодного стосунку до свободи слова. "Якщо людина вимагає хабарі, неважливо, якої вона професії", - зауважила депутат.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 22 червня генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав у нього гроші нібито за непублікацію компрометуючих матеріалів.

Натомість сам Гужва стверджує, що це Лінько пропонував йому гроші за нерозміщення копромату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-