Мітинг під Радою: активісти вимагають скасувати

Мітинг під Радою: активісти вимагають скасувати "мажоритарку"

Фото
Укрінформ
Активісти партії «Самопоміч», ВО «Свобода» та Громадського руху «Хвиля» вимагають ухвалення нового виборчого законодавства, яким би запроваджувалося голосування виключно за відкритими списками.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, активісти тримають плакати «Зміна виборчого законодавства - один з ключових елементів політичної реформи і вимога Майдану», «Наше завдання - змінити виборчу систему до кінця 2018 року», «Вимагаємо скасування мажоритарки», зниження бар'єру до 2 відсотків та заборони політичної реклами на ТБ». Також активісти тримають прапори партії «Самопоміч», ВО «Свобода» та Громадського руху «Хвиля».

«Вимагаємо зміни виборчого законодавства. По-перше, ми хочемо, щоб відмінили мажоритарку, її взагалі не повинно бути, мають бути виключно відкриті списки. По-друге, ми хочемо, щоб понизили прохідний бар'єр до 2 відсотків, тому що у парламент проходять одні олігархічні партії, олігархічні сили. По-третє, ми хочемо, щоб заборонили рекламу по телебаченню і у ЗМІ, маємо на увазі передвиборчу рекламу. Кандидати мають працювати на округах з людьми, а не по телебаченню», - сказала мітингувальниця Наталя Чиж, яка є керівником Житомирської обласної організації «Самопомочі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-