Пенсійний вік підвищуватися не буде - Гройсман

Пенсійний вік підвищуватися не буде - Гройсман

Укрінформ
Запропонована Кабміном реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, натомість скасовує оподаткування пенсій.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володими Гройсман, коментуючи рішення Нацради реформ підтримати пенсійну реформу, повідомляє Урядовий портал.

"У нас була грунтовна розмова, ми отримали слушні пропозиції, пенсійна реформа Національною радою реформ підтримана. Зараз потрібно пройти всі необхідні процедури. Ключова позиція: ми залишаємо пенсійний вік, осучаснення пенсій з 1 жовтня – це базова позиція, скасування оподаткування – це базова позиція", - сказав він.

Нагадаємо, Національна рада реформ при Президенті України на своєму засідання у п’ятницю, 16 червня, схвалила проект пенсійної реформи, який розроблений урядом і передбачає проведення осучаснення пенсій вже з 1 жовтня, збереження пенсійного віку і встановлення справедливих виплат в залежності від трудового стажу, скасування оподаткування пенсій та  поступову ліквідацію дефіциту бюджету Пенсійного фонду в середньостроковій перспективі. За рішенням Нацради проект реформи буде доопрацьовано та передано до парламенту на подальше обговорення та ухвалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-