Порошенко доручив уряду перевірити, як працює спрощена реєстрація ліків

Порошенко доручив уряду перевірити, як працює спрощена реєстрація ліків

Укрінформ
Уряд має перевірити, наскільки ефективно виконується рішення про скасування реєстрації в Україні іноземних медичних препаратів, які пройшли відповідну реєстрацію в країнах ЄС та  "Великої сімки".

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистого захисту в Києві з нагоди Дня медичного працівника, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я доручаю уряду ретельно перевірити ефективність застосування скасування необхідності додаткової  реєстрації для найкращих іноземних препаратів", - сказав він.

Порошенко зазначив, що в перші тижні свого президентства він ухвалив рішення, щоб спочатку для зони АТО, а потім і по всій території країни було скасовано реєстрацію медичних препаратів, які пройшли відповідну реєстрацію в країнах ЄС та "Великої сімки".

За його словами, це було зроблено з метою подолання корупції, у тому числі в фармакології, та бюрократії.

Крім того, цей крок покликаний зменшити ціни на ці ліки в українських аптеках: "Щоб ціни на ліки в українських аптеках аж ніяк не були вище, ніж в країнах ЄС та США". Президент підкреслив, що чиновники мають "пояснити народу", якщо ці ціни будуть відрізнятися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-