Справа Онищенка: САП заявляє, що адвокати Постного свідомо затягують суд

Справа Онищенка: САП заявляє, що адвокати Постного свідомо затягують суд

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва досі не обрав запобіжний захід для обвинуваченого у «газовій справі Онищенка» Валерія Постного, оскільки адвокати затягують судовий процес.

Про це під час засідання заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, повідомляє «Громадське»

Зокрема, станом на 18:00 адвокати заявили кілька відводів складу суду, прокурорам і секретарю суду. Також захисники просили відкласти засідання «для явки ще одного адвоката».

Крім того, у суді перебувають ще 7 обвинувачених у цій справі, яким також досі не обрали запобіжні заходи.

Як відомо, суд уже другий день намагається обрати запобіжний захід для Постного, який зараз перебуває в Лук'янівському СІЗО під вартою. О 23:59 15 червня спливає термін його попереднього запобіжного заходу.

Вчорашнє засідання суду перенесли «через гіпертонічний криз» Постного.

30 травня в НАБУ заявили, що направили до Солом'янського суду обвинувальний акт стосовно 8 осіб, задіяних у «газовій схемі Онищенка».

Загалом слідством встановлено причетність до участі у «газовій схемі» 27 осіб. Під час досудового розслідування 9 із них визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості.

Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, у тому числі й організатор корупційної схеми – народний депутат Олександр Онищенко, перебувають в розшуку.

У САП заявили, що клопотатимуть у суді про арешт фігуранта «газових схем» Валерія Постного, якому була відведена роль організатора злочинної організації.

Депутата-втікача Онищенка обвинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-