Матіос заявляє про дві спроби замаху на нього. Каже, діти теж у небезпеці

Матіос заявляє про дві спроби замаху на нього. Каже, діти теж у небезпеці

Укрінформ
Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про спроби замаху на нього.

Про це він розповів на слуханнях в Комітеті Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відносно мене генеральним прокурором винесено постанову про забезпечення безпеки особи. Зазіхання на моїх дітей, з якими я не проживаю уже поспіль 10 років, дві спроби замахів, постійні шельмування в комерційних засобах масової інформації", - сказав він.

За його словами, це внаслідок того, що відомством заарештовано 16 податківців із 23, "яких ми затримали, і такі затримання будуть і надалі".

Головний військовий прокурор зазначив, що через відкритий доступ до е-декларацій окремих військових прокурорів, які працюють у зоні АТО, є випадки викрадення їхнів родичів. Водночас, зауважив він, держава не має ресурсу для охорони таких військових прокурорів.

Матіос також повідомив, що з 670 військових прокурорів 220 мають статус учасників АТО, а щодо 74 - прийнято постанову про забезпечення спеціальних заходів безпеки.

На комітетських слуханнях обговорюють узагальнені Національним агентством з питань запобігання корупції пропозиції органів державної влади щодо внесення змін до закону  «Про запобігання корупції» в частині обмеження відображення у відкритому доступі декларацій окремих категорій суб’єктів декларування з метою забезпечення національної безпеки або для захисту життя, здоров’я, майна суб’єктів декларування та членів їх сімей.         

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-