"Презентуємо Україну": У Римі відбулася благодійна вечеря

Фото
Укрінформ
10 червня Оргкомітет Євромайдан Рим та Конгрес Українців в Італії провели благодійну вечерю “Презентуємо Україну”.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Олесь Городецький, ініціатором акції став римський волонтер Ігор Дерев’янчук. Така благодійна вечеря проводилась в Римі вперше.

Метою акції було розповісти італійцям про Україну, а також зібрати благодійну допомогу для благодійного фонду “Крила Надії”, на лікування онкохворих дітей.

На початку вечері був представлений екскурс з історії України, від Київської Русі до проголошення Незалежності, продемонстровані відеоролики про Україну, її культуру, традиції та сучасність. Опісля, всі присутні мали змогу покуштувати українського борщу та вареників, спробувати традиційного яблучного пляцка та сирника.

У заході взяли участь представники Посольства України в Італії, Президент Комітету Roma Capitale Italia Europa Джіммі Труілло та депутат першого римського муніципалітету Мауріціо Еcпозіто. Пан Еспозіто нагородив голову Конгресу українців в Італії Мар’яну Тріль, за активну громадську діяльність, пам’ятною відзнакою – скульптурою римської вовчиці. Також, почесні грамоти від БФ “Миротворці України” отримали волонтери Марійка та Ростислав Германи.

Для учасників свята виступили українські артисти Риму Віра Гудь та Володимир Крамар.

На заході було зібрано 470 євро для БФ “Крила Надії”, які сьогодні ж відправлені адресату.

Foto DE Carlo Rocco

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-