Скандал навколо Білик в Одесі: Аваков наказав контролювати слідство

Скандал навколо Білик в Одесі: Аваков наказав контролювати слідство

Укрінформ
Розслідуванням обставин конфлікту між громадськими активістами та поліцією Одеси, що стався увечері 8 червня при відкритті ресторану, буде займатися прокуратура, а контролювати хід розслідування доручено заступнику міністра МВС.

Про це повідомив журналістам народний депутат Борислав Береза, що брав сьогодні участь у зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та очільника Нацполіції України з одеським громадським діячем Сергієм Стерненком.

"Кримінальне провадження здійснює Одеська прокуратура, а триматиме його хід під контролем заступник міністра", - сказав Береза.

На його переконання, обставини сутички будуть розслідувані.

"Поліцейський - це не амністія, порушив закон - маєш відповісти за законом, активісти теж не мають права брати на себе повноваження поліції, а поліція не може порушувати закони. Ми повинні об'єднатися і боротися з ворогами внутрішніми і зовнішніми. Вони є навіть в поліції та мерії. Ті, хто хоче перемогти, повинні об'єднатися", - наголосив нардеп.

У свою чергу, Стерненко заявив, що обставини вчорашнього конфлікту на вул. Космонавтів в Одесі уже є предметом службового розслідування. "Мене теж викликали 10 червня на допит, а сьогодні дам також покази слідчому прокуратури", - додав активіст.

Міністр підтвердив зацікавленість у тому, зазначив Стерненко, щоб "представники влади та громадськості зміцнювали комунікацію, а також висловив чітку позицію: ті, хто 8 червня порушив норми закону, мають понести відповідальність".

Варто зазначити, що в Одесі Аваков спільно з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим та мером Геннадієм Трухановим відкрив оновлений сервісний центр МВС, а також відвідав Одеський державний університет внутрішніх справ і Військову частині 3012 Національної гвардії України, якій передано сучасну спецтехніку.

Після зустрічі з громадськими активістами Одеси Аваков відвідає південні райони Одещини, в тому числі Ізмаїл.

Як повідомлялося, 8 червня при відкритті ресторану "Pаrк Leo" на вулиці Космонавтів в Одесі виникли сутички між активістами й працівниками поліції, що забезпечували правопорядок під час концерту співачки Ірини Білик. Розпочато два кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-