10 червня:  народний календар і астровісник

10 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Микити-гусятника; краще в’язати, ніж пліткувати.

Сьогодні святкують досить незвичайний день: Міжнародний день в’язання на людях, тобто публічного в’язання. Любителі в’язання як спицями так і крючком, збираються разом десь у парку, сквері чи кав’ярні й займаються улюбленою справою на людях. При цьому активно спілкуються, діляться досвідом, відповідають на запитання, дають поради. Вперше гуртове в’язання відбулося в Парижі. Свято відзначається не тільки у Франції, але й у США, Британії, Скандинавських та Прибалтійських країнах. З часом акція набула ознак благодійної – речі, зв’язані під час святкування передаються малозабезпеченим і нужденним. Цього дня також влаштовуються виставки робіт; магазини, що торгують пряжею та предметами рукоділля, влаштовують презентації, роблять знижки. Емблемою свята є дві в’язальні спиці на тлі Європи.

Цього дня Церква вшановує пам’ять Микити Халкідонського, сповідника. В народі цей день називали Микитою-гусятником, чомусь вважаючи, що святий Микита опікується маленькими гусенятками. Також цього дня вагітні жінки ходили в поле, аби майбутнє дитя набралося тієї ж сили, що й молодий колос. Примічали погоду: «Якщо день видавався тихим – на осінь чекай доброго врожаю».

З іменинами вітайте Микиту, Гната, Олену, Макара і Домну.

Сьогодні 17-ий місячний день. Місяць спадає. День несприятливий для рутинної, виснажливої праці. Торгівля принесе зиск, особливо вдалими будуть операції з нерухомістю. Сни можуть збутися на третій день. Зверніть увагу на те, що сниться: якщо сниться щось приємне й гарне – з творчістю і коханням у вас все гаразд. Коли ж сняться жахіття, то маєте проблеми і з коханням, і з творчістю. Але у вас ще є шанс змінити ситуацію, тож не проґавте його! 17-ий місячний день не найкращий час для з’ясування стосунків, натомість ідеальний для інтиму, веселощів, подорожей і спілкування. Гарного відпочинку!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 році – +4,9, а найтеплішим у 2009 -  +32, 2. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-