Для постраждалих через події у Криму та на Донбасі журналістів створили фонд

Для постраждалих через події у Криму та на Донбасі журналістів створили фонд

Реквізити
Укрінформ
Національна спілка журналістів України створила фонд підтримки журналістів, які постраждали внаслідок війни на Донбасі та анексії Криму, були в полоні та потрапили в скрутні умови.

Про це повідомляється на офіційному сайті НСЖУ. 

"Спеціальний фонд, який акумулюватиме кошти для допомоги журналістам, котрі постраждали внаслідок війни на Донбасі, анексії Криму, були в полоні, є вимушеними переселенцями та потрапили в скрутні умови, створила Національна спілка журналістів України", - йдеться в повідомленні.

За словами глави НСЖУ Сергія Томіленка, головне завдання цього фонду – реальна, не на словах, а на ділі, допомога колегам. 

"Це має бути імпульс, із яким ми будемо звертатися до партнерських організацій, донорів з тим, аби надати таку практичну допомогу. Адже ми розуміємо, що, скажімо, Роман Сущенко, окрім того, що він зараз є певним символом стійкості духу, також має родину – дружину, дітей, які залишилися без годувальника. Що Микола Семена, переслідуваний за свою професійну діяльність, не може заробляти журналістикою і теж опинився в скрутних умовах", - прокоментував Томіленко.

Секретар НСЖУ, керівник кореспондентської мережі газети "Голос України", переселенка з Донбасу Ліна Кущ зазначає, що створення такого фонду є дуже важливим. Адже багато проблем журналістам доводиться вирішувати самотужки.

"Багато хто з наших колег із Донбасу виїжджав буквально з одним рюкзаком, опинявся на новому місці без засобів для існування. Так само у людей виникає потреба, скажімо, в коштах на лікування. Не так давно ми серед журналістської спільноти збирали гроші для редактора розгромленої бойовиками газети "Горняк" з міста Торез Анатолія Постнова, який потребував невідкладної медичної допомоги. Окреме питання – журналісти-заручники, ті, хто перебував у полоні. Потребують допомоги сотні інших колег, які залишилися вірними Україні та принципам професії", – наголошує вона.

У важких обставинах, за словами секретаря НСЖУ, редактора проекту "Крим.Реалії Радіо Свобода" Олени Юрченко, опинилися не тільки переселенці, а й ті, хто не знайшов можливості виїхати і змушений залишатися в окупованому Криму, Донбасі, втративши можливість вільно працювати.

При центральному офісі Спілки створено спеціальний рахунок, на якому акумулюватимуться кошти. Реквізити: Національна спілка журналістів України, Р/Р: 26008053010755 в КГРУ ПАТ КБ «Приватбанк», МФО:321842, ЄДРПОУ: 00027140, призначення платежу: благодійна допомога журналістам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-