Transparency знайшла в Донецьку незадекларовану квартиру Поклонської

Transparency знайшла в Донецьку незадекларовану квартиру Поклонської

Укрінформ
Російське відділення неурядової організації Transparency International виявило в Донецьку квартиру, яка може належати колишньому "прокурору Криму", а нині депутату російської Держдуми Наталії Поклонській.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Є підстави вважати, що Наталія Поклонська володіє квартирою в Донецьку, яку вона чотири рази приховала під час декларування свого майна. Якщо цей факт підтвердиться, пані Поклонську мають позбавити мандата депутата Держдуми", - заявляють у Transparency International.

Як зазначається, організація виявила в українському держреєстрі прав на нерухомість квартиру площею 30 квадратних метрів, зареєстровану на ім'я Наталії Володимирівни Дубровської, яка народилася в один день із Поклонською. А в неофіційних біографіях екс-прокурора в інтернеті стверджують, що її дівоче прізвище - Дубровська.

ТІ підкреслює, що у деклараціях Поклонської інформації про таку житлову площу немає.

Крім того, автори заяви стверджують, що Поклонська продовжує користуватися службовою квартирою в Сімферополі, хоча вже не обіймає посаду прокурора.

Організація вже надіслала голові Держдуми В'ячеславу Володіну і в адміністрацію президента заяви з проханням перевірити достовірність відомостей про доходи та майно Поклонської. Крім того, Transparency звернулася до генпрокурора Росії Юрія Чайки, аби перевірити законність використання Поклонською квартири в Криму.

Ані сама Поклонська, ані її представники поки що не прокоментували заяву Transparency International.

Як відомо, Поклонська 20 травня запропонувала провести антикорупційні перевірки щодо Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального і російського відділення Transparency International.

У відповідь заступник директора російського відділення Transparency International Ілля Шуманов анонсував розслідування щодо самої екс-прокурорки Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-