Чесний прокурор: слідчий ГПУ доповів про пропозицію хабара у $20 тисяч

Чесний прокурор: слідчий ГПУ доповів про пропозицію хабара у $20 тисяч

Укрінформ
Слідчий Генпрокуратури повідомив керівництву про пропозицію хабара. Особи, які пропонували 20 тис. дол. за закриття кримінального провадження, затримані.

Про це у середу повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. 

"6 червня 2017 року за підозрою у наданні неправомірної вигоди затримано двох осіб, причетних до вчинення тяжких злочинів. Досудовим слідством встановлено, що зазначені особи пропонували слідчому Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України неправомірну вигоду в розмірі 20 тис. дол. за закриття кримінального провадження", - йдеться у повідомленні. 

За даними ГПУ, отримавши цю пропозицію, слідчий одразу звернувся до керівництва з відповідним рапортом, на підставі якого управлінням з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, розпочато кримінальне провадження.

Як зазначається, під час передачі частини суми неправомірної вигоди - 52 тис. грн - згаданих осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Дії затриманих кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-