Порошенко підписав закон про збільшення суми аліментів

Порошенко підписав закон про збільшення суми аліментів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон, яким покращується захист прав дитини.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання" визначає, що мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (досі було 30%). Аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини. Крім того, той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.

Також закон передбачає, що той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Розмір аліментів, визначений судом або за домовленістю між батьками у твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до закону.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила зазначений закон 17 травня. За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-