Не можна підміняти свободу слова фейками і пропагандою - Біденко

Не можна підміняти свободу слова фейками і пропагандою - Біденко

Укрінформ
Попри війну ніхто не може обмежувати медіа у їх професійній діяльності, але ця діяльність не повинна бути підмінена фейками, брехнею та пропагандою.

Про це заявив держсекретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко під час конференції "Як захищати свободу медіа в складному середовищі - на прикладі України" у рамках Європейського Форуму по управлінню Інтернетом EuroDIG 2017, що пройшов у Таллінні, Естонія, повідомляє прес-служба МІП.

"Навіть в умовах війни журналісти та медіа не можуть бути обмежені у своїй професійній діяльності. Свобода слова - це базова цінність. Звичайно, ми не маємо підміняти свободу слова іншими феноменами: брехнею, фейками, пропагандою. Не перейти тонку лінію можливо виключно разом з органами саморегулювання та сильними громадянськими інституціями", - зазначив він, розповідаючи про свободу медіа в складних умовах.

У рамках конференції, крім того, обговорювалися питання успіху українських реформ, зокрема, створення Суспільного мовлення. Міністерство інформполітики також представило міжнародній аудиторії брошури "Захист прав журналістів в Україні", "Порушення прав людини в Криму" та "20 фактів російської військової присутності в Україні".

Як зазначили в МІП, EuroDIG - це відкрита платформа для неформальних та інклюзивних обговорень питань публічної політики, пов'язаних з управлінням Інтернетом, що цього року проводиться Міністерством закордонних справ Естонської Республіки в Таллінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-