Київські студенти поїдуть у Кіото стажуватися в науковому центрі ASTEM - Кличко

Київські студенти поїдуть у Кіото стажуватися в науковому центрі ASTEM - Кличко

Фото
Укрінформ
Під час минулорічного візиту до Кіото мера Києва Віталія Кличка сторони домовилися про стажування українських студентів у науковому центрі ASTEM, де займаються інноваціями, технологіями, дизайном.

Про це сьогодні нагадав столичний мер у ході прийому делегації міської ради японського міста Кіото на чолі з мером Дайсаку Кадокава.

«Торік під час мого візиту до Кіото ми домовилися про більш ефективну співпрацю наших міст-побратимів та про її конкретні напрямки на найближчу перспективу", - сказав Кличко.

Він нагадав, що тоді сторони домовилися про стажування українських студентів у науковому центрі ASTEM, де займаються інноваціями, технологіями, дизайном. «І така група  в листопаді цього року поїде до Кіото. Зокрема, це студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, - наголосив мер. - Я переконаний, що після повернення в Україну наші студенти зможуть використати отриманий досвід та реалізувати інноваційні ідеї, що успішно працюють в інших країнах», - зазначив мер.

Кадокава відзначив, що дуже радий з того, що Київ та Кіото, міста-побратими, послідовно реалізовують домовленості. «Я радий, що ми планомірно працюємо над проектом з візиту українських студентів в ASTEM, і радий, що проект реалізується. Це дуже позитивна тенденція», - сказав він.

Віталій Кличко наголосив, що Київ зацікавлений у впровадженні новітніх технологій і відзначив, що столиця уже має досвід реалізації успішних інфраструктурних проектів разом з урядом Японії.  Це, зокрема, реконструкція Бортницької станції аерації та модернізація вагонів київського метрополітену.

Кадокава подякував Кличку за прийом та увагу, з якою столична влада  ставиться до розвитку дружніх відносин між Києвом та Кіото. Побратимству двох міст цього року виповнюється 46 років. Кадокава розповів, що сьогодні зранку прочитав лекцію в Київському університеті імені Бориса Грінченка та отримав звання почесного професора цього університету. «Ми також розглядаємо можливість, щоб студенти університету Грінченка навчалися в японських університетах. Сподіваюся, що співробітництво Києва та Кіото буде успішно розвиватися і у сфері науки та технологій», - підкреслив мер Кіото.

У неділю мери Києва та Кіото візьмуть участь у відкритті першої черги реконструйованого парку Кіото.

Фото: kiev.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-