Корпус миру: у Киеві Йованович привела до присяги волонтерів

Корпус миру: у Киеві Йованович привела до присяги волонтерів

Фото
Укрінформ
Посол США в Україні Марі Йованович привела до присяги 72 нових добровольців Корпусу миру США, які здійснюватимуть в Україні проекти "Розвиток громад" та "Молодіжний розвиток".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія складання присяги відбулась в Українському домі. Вона позначила завершення тримісячної мовної, технічної та крос-культурної підготовчої програми і початок дворічного волонтерського служіння в різних регіонах України.

"Я впевнена, ви ще не раз почуєте, як вам пощастило бути волонтерами в Україні саме зараз. Я в Києві вже близько року, і можу це підвердити, бо ця країна наразі проходить через неабиякі зміни", - сказала, звертаючись до нових добровольців Корпусу миру, Марі Йованович.

Посол США зазначила, що частина волонтерів працюватиме над проектами децентралізації, і підкреслила, що це дуже важлива робота, тому що уряд України приділяє багато уваги делегуванню владних повноважень на місця. "Ви можете розраховувати на його підтримку, а також на підтримку посольства США та Агентства США з міжнародного розвитку", - запевнила вона.

Йованович також акцентувала увагу на тому, що деякі волонтери працюватимуть у громадських організаціях, які з'явилися в Україні протягом останніх трьох років і потребують допомоги в розвитку організаційної спроможності, популяризації волонтерства та генерування ідей.

"Україна після Євромайдану досягла значного прогресу, але не хвилюйтеся, у вас попереду ще багато роботи", - зазначила посол США.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, вітаючи нових волонтерів від імені уряду України, зауважив, що дуже добре їх розуміє, тому що теж вважає себе певною мірою волонтером, оскільки близько двох років тому залишив кар'єру в інвестиційному банку і прийняв пропозицію працювати в уряді, щоб змінити країну.

"Я знаю напевно, що впродовж перебування в Україні ви будете стикатися з проблемами і труднощами, але я також упевнений, що ви їх подолаєте. Україна наразі не тільки проводить реформи, а намагається заново заснувати країну і змінити абсолютно всі сфери життя, аби показати, що ми можемо бути сучасними, різноманітними і відкритими світові. І ми дуже вдячні, що ви приїхали допомогти нам у цьому", - наголосив Нефьодов.

На завершення урочистої церемонії складання присяги посол США розрізала на сцені великий торт з нагоди 25-ї річниці заснування Корпусу миру в Україні, яким пригостили нових добровольців та гостей свята.

Корпус миру в Україні біло засновано у травні 1992 року відповідно до двосторонньої Угоди, підписаної президентом України Леонідом Кравчуком і президентом США Джорджем Бушем-старшим. За 25 років в українських громадах працювали понад 3 тис. добровольців Корпусу миру.

Фото: Ольга Кононенко / Front News International

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-