Матіос про конкурс у Держбюро розслідувань: Це мій амбітний шанс

Матіос про конкурс у Держбюро розслідувань: Це мій амбітний шанс

Укрінформ
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає викликом для себе участь у конкурсі на посаду голови Державного бюро розслідувань.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

"Це для мене своєрідний виклик. Мені вже багато років. Я прийшов в органи прокуратури стажистом майже в 27. А тепер у мене підполковники і полковники такого віку. Рік ходив без звання, працюючи у загальному нагляді, а потім був слідчим. Через 11 років я, не за гроші, а за свою, поки що ніким не повторену роботу, став генералом СБУ. У мене є досвід. І коли в якомусь такому переломному віці ти розумієш дещо про життя, то з'являється виклик побудувати щось нове. А ДБР - це і є в державі те нове, що доведеться створювати з нуля. Це фактично аналог передових загальносвітових і європейських правоохоронних інститутів. Структура, яка має забезпечувати непорушність базових державних позицій і принципів, невідворотність покарання, профілактики і недопущення її організованих форм, особливо в правоохоронній системі. Я вважаю, що це дуже амбітний шанс довести самому собі, чого я вартий", - заявив Матіос.

Він підкреслив, що разом зі своїми 19 колегами вже пройшов усі етапи відбору і склав тести, залишилося пройти поліграф і фінальну співбесіду з членами конкурсної комісії.

"Я не знаю в країні жодного співробітника правоохоронних органів вищої ланки, який би призначався на посаду тільки після проходження всіх цих процедур. Я і тут, вибачте за нескромність, буду перший", - заявив Матіос.

На запитання, чи є йому що приховувати від поліграфа, він відповів, то «в кожної людини є своя особиста зона, в яку не кожний хотів би заходити, навіть у спогадах».

Але інструкція для перевірки на поліграфі, яку має розробити і ухвалити Кабмін, не стосуватиметься приватного життя, уточнив Матіос.

"Ну, може, ось я палю, у мене залежність від паління, але це не впливає на роботу. Я припускаю, що будуть різні запитання, у тому числі суперечливі питання про толерантне або нетолерантне ставлення до хабарництва або ще якихось гострих речей. Я готовий на них відповідати", - заявив головний військовий прокурор.

Як повідомлялося, Конкурсна комісія має обрати керівника Державного бюро розслідувань і його заступників до липня. Повноцінно ДБР має  запрацювати до листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-