Росія не дає експертів для пошуку зниклих на Донбасі - Геращенко

Росія не дає експертів для пошуку зниклих на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Російська Федерація відмовляється надати своїх представників для створення механізму з пошуку зниклих безвісти на Донбасі.

Про це розповіла журналістам представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В чому проблема зараз по створенню механізму? В тому, що Російська Федерація категорично відмовляється надати своїх експертів у механізм із пошуку зниклих безвісти. Це і є насправді справжнє ставлення РФ до своїх громадян, яких російська влада відправила на Донбас воювати з перешитими шевронами", - сказала вона.

За словами Геращенко, на сьогодні в списку СБУ 408 осіб таких, що вважаються зниклими безвісти. Зокрема, в списку є хлопці, чию долю Україна намагається з'ясувати ще після трагічних подій під Іловайськом, під Дебальцевим.

"Потрібен допуск на ці території міжнародних гуманітарних місій. І тому Україна так б'ється за допуск Міжнародного Комітету Червоного Хреста... Україна наполягає на створенні такого механізму із залученням експертів Червоного Хреста, із залученням російських експертів, українських і з запрошенням представників так званих ОРДО і ОРДЛО", - наголосила вона.

Геращенко підкреслила, що це гуманітарний аспект, і його не варто політизувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-