Треба подолати наслідки радянських міфів у історії України - Розенко

Треба подолати наслідки радянських міфів у історії України - Розенко

Укрінформ
Суспільству необхідно надавати якнайбільше правдивої інформації про події Української революції, адже значна частина людей і досі перебуває у полоні штампів та ідеологічних міфів, які десятиліттями нав'язувалися радянською пропагандою.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на відкритті Міжнародної наукової конференції "Революція, державність, нація: Україна на шляху самоствердження (1917-1921 рр.)", повідомляє Урядовий портал.

 «Ми маємо подолати наслідки радянської міфотворчості, сформувати та показати нашим громадянам об'єктивний погляд на національну історію», - підкреслив Розенко.

Водночас він зауважив численні аналогії між подіями Української революції 1917-1921 рр. і сьогоденням. 

«Елементи гібридної війни, яку сьогодні веде Росія проти України, були й тоді, у 1917-1919 роках: починаючи від фейкових утворень, які діяли паралельно Центральній Раді і Уряду України, які потім звернулися до більшовицької Росії з проханням «захистити» Українську Республіку, завершуючи тією хвилею популізму, на якій увійшли більшовицькі війська на територію нашої держави», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Урядовець констатував, що тогочасне українське суспільство не витримало іспиту популізмом, та й сьогодні, в умовах зовнішньої агресії, багато політиків мають спокусу отримати дивіденди на популізмі. 

«Але чим це завершується, уже Україні відомо», - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-