Гузар примирив православних і греко-католиків на Галичині – Філарет

Гузар примирив православних і греко-католиків на Галичині – Філарет

Укрінформ
Святіший Патріарх Київський і Всієї Руси-України Філарет висловив співчуття з приводу смерті єпископа Української греко-католицької церкви Блаженнішого Любомира Гузара та зауважив, що саме у часи Гузара налагодились добрі стосунки між православною та греко-католицькою церквами.

Про це він сказав журналістам у Києві після освячення міського центру реабілітації дітей з інвалідністю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я співчуваю єпископату, духовенству і віруючим Греко-католицької церкви у зв'язку зі смертю Блаженнішого кардинала Любомира Гузара. Кардинал Любомир Гузар очолював Греко-католицьку церкву трохи більше десяти років. Якраз в його часи у нас налагодилися добрі стосунки між православною церквою і греко-католицькою. Як усі ми добре знаємо, на початку 90-х була жорстока боротьба на Галичині між православними і греко-католиками. Коли став кардиналом Любомир Гузар, то наступило примирення»,- сказав Філарет.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 31 травня, на 85-му році життя помер єпископ Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир (Гузар).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-