Із Блаженнійшим Любомиром можна буде попрощатися у Львові та Києві

Із Блаженнійшим Любомиром можна буде попрощатися у Львові та Києві

Укрінформ
Увечері четверга жалобний кортеж з тілом єпископа УГКЦ Блаженнійшого Любомира (Гузара) прибуде до його рідного міста Львова, а вже у неділю повернеться до Києва.

Про це заявив глава УГКЦ Святослав (Шевчук) в офіційній заяві для журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні зранку з ним (Любомиром Гузаром. - Ред.) попрощалася його найближча спільнота сестер, отців, владик, семінаристів у Княжичах, де він проживав упродовж останніх років свого життя. Зараз траурний кортеж вирушає до Львова, до його родинного міста, де він народився, де мешкає його родина, до міста, де 26 січня 2001 року він зійшов на престол Києво-Галицьких верховних архієпископів і очолив нашу церкву”, - зазначив глава УГКЦ.

За його словами, до Львова, до Архікафедрального собору Святого Юра, жалобний кортеж прибуде орієнтовно о 19 годині.

Отець Святослав зауважив, що львів’яни зможуть попрощатися з Блаженнійшим Любомиром Гузаром у п’ятницю, 2 червня, та у суботу, 3 червня. Собор буде відкрито і вдень, і вночі.

Крім того, він розповів, що в суботу о 9 годині ранку буде відслужено заупокійну архієрейську літургію, після чого розпочнеться Скорботна хода вулицями Львова, яка завершиться у храмі Архістратига Михаїла.

Глава УГКЦ зауважив, що зранку в неділю, 4 червня, тіло Блаженнійшого Любомира Гузара прибуде до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Кияни зможуть попрощатися упродовж неділі і понеділка зранку.

При цьому він нагадав, що похорон Блаженнійшого Любомира розпочнеться об 11 годині у понеділок, 5 червня.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 31 травня, на 85-му році життя помер глава Української греко-католицької церкви у 2005-2011 роках Блаженнійший Любомир (Гузар).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-