Україна закликає Раду Європи вимагати звільнення професора Козловського

Україна закликає Раду Європи вимагати звільнення професора Козловського

Укрінформ
Україна закликала Комісара Ради Європи з прав людини вимагати звільнення професора Івана Козловського, якого затримали у Донецьку більше року тому.

Таку заяву постійний представник України при Ради Європи Дмитро Кулеба зробив під час комітету міністрів РЄ, повідомляє сайт представництва.

Дипломат звернувся до комісара РЄ з прав людини Нільса Муйжніекса.

Він також поінформував членів РЄ про справу Козловського, зокрема про тривале утримання за гратами та нещодавнє протизаконне рішення про його подальше позбавлення волі.

"Дмитро Кулеба закликав Комісара втрутитись у цю справу та, використовуючи свої повноваження у цій сфері, вимагати звільнення професора Козловського", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Козловського затримали 27 січня 2016 року, коли він вийшов з квартири винести сміття. Так званий військовий трибунал "ДНР" виніс ухвалу і засудив незаконно утримуваного в СІЗО терористів українського вченого Ігоря Козловського до 2 років і 8 місяців позбавлення волі.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську порушувалося питання про звільнення вченого, проте сторона ОРДО не включає його в списки на обмін, аргументуючи свої дії тим, що вчений є нібито "громадянином ДНР".

Ігор Козловський - автор понад 50 наукових книг, понад 200 статей в словниках, енциклопедіях, періодичних виданнях. Більш як 25 років пропрацював в Донецькій обласній державній адміністрації на посаді головного фахівця у справах релігії, викладав у вишах Донецька.

За свою миротворчу діяльність нагороджений медаллю Австрійського товариства Альберта Швейцера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-