Національна дитяча лінія довіри запроваджує новий короткий номер

Національна дитяча лінія довіри запроваджує новий короткий номер

Укрінформ
В Україні з 1 червня до Міжнародного дня захисту дітей Національна дитяча "гаряча" лінія запроваджує короткий номер, який використовується в 26 європейських країнах для консультування дітей телефоном. 

Про це під час круглого столу в Укрінформі у вівторок заявила президент громадської організації «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко, повідомляє кореспондент агентства.

«З 1 червня 2017 року, з Міжнародного дня захисту дітей, Національна дитяча «гаряча» лінія, що функціонує на базі ГО «Ла Страда-Україна», запроваджує консультації за європейським номером 116111. Таким чином, Україна стала ще однією європейською державою, що приєдналася до єдиної системи дитячого телефонного консультування з єдиним європейським номером 116111», - сказала Левченко.

Директор Департаменту зв'язку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Іван Хохотва у свою чергу поінформував, що номер 116111 було виділено рішенням Нацкомісії №131 від 14 березня 2017 року для організації на мережах мобільного зв'язку.

«Станом на цей час технічні мережі таких операторів, як "Київстар" і "Life", можуть надавати підтримку цьому номеру, здійснювати цю послугу. На днях очікуємо відповідні документи від "Vodafone" і 3Mob», - додав Хохотва.

Водночас, за словами Левченко, старий номер дитячої гарячої лінії - 0800500225 - також буде функціонувати для тих, хто захоче звернутися за відповідною консультацією зі стаціонарного телефона.

«Просто цей новий короткий номер покликаний покращити доступ дітей до лінії, щоб вони змогли звертатися за цим номером і ділитися своїми проблемами і складнощами», - резюмувала президент ГО «Ла Страда - Україна».

116111 - це гармонізований європейський номер, що запроваджений у 26 країнах світу для послуг з особливим суспільним значенням, а саме - виключно для консультування дітей телефоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-