31 травня: народний календар і астровісник

31 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Святкуймо останній день весни і вітаймо блондинок!

Хто забув – сьогодні останній день травня й останній день весни. Святкуймо! Завтра прокинемось у літі.

Подейкують, що сьогодні свій день відзначають всі білявки світу. Свято начебто з’явилось на початку 2000-них у США, але правдивість цього факту викликає, м’яко кажучи, легкий скепсис. Воно з розряду тих самих що й «День народження соломинки для коктейлів», але як би там не було, всім блондинкам і тим брюнеткам, хто в душі відчуває себе стовідсотковою блондинкою, побажаймо всіляких гараздів.

Поважні вчені стверджують, що через 200 років натуральні блондинки зникнуть як мамонти, а остання білоголова дитинка народиться у Фінляндії. Темноволосі наступають! Єдина надія на перукарів, які в змозі перетворити вас із брюнетки в улюбленицю джентльменів білявку. З кожним роком ця процедура стає більш швидкою. Один дуже відомий перукар, гуру цієї професії, хто власне й поставив на потік висвітлювання волосся, розповів наступне: якось упродовж 7 годин він з асистентом висвітлював волосся в однієї чорнявки. «Коли ж я зрештою побілію?!», - майже розпачливо вигукнула клієнтка. «Мадам, коли отримаєте рахунок за послуги», - стримано відповів майстер.

Жодного свята в Україні цього дня не було. Наші пращури працювали. Щоправда, дивилися на собаку. Якщо пес лягав у холодку – на спеку, коли ж витягувався на сонці – на прохолоду.

З іменинами вітайте Федора, Олександру, Юлію, Михайла, Василя, Давида.

Сьогодні 7-ий місячний день, символом якого є білий півень – красень і забіяка. День плідних справ і вчинків, великодушних жестів. Жалійте, милуйте, пробачайте ближнього, смішіть і єднайтеся з ним (нею) в любові. Тому хто дає – віддасться сторицею, а може й ні, але скупердяй, що чахне над своїм багатством, або задавака, що самозакохано тішиться власними чеснотами й досяганнями – вже у мінусі. Час ділової й інтелектуальної активності, початку нових справ. Удачі!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 році: +4,2; а найтеплішим у 1924 -  +33,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-