Справа про паспорт: ВАСУ переніс розгляд позову Артеменка до Порошенка

Справа про паспорт: ВАСУ переніс розгляд позову Артеменка до Порошенка

Укрінформ
Вищий адмінсуд України переніс розгляд позову екс-нардепа Артеменка до Президента Петра Порошенка щодо визнання незаконним та скасування указу про позбавлення українського громадянства.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Судове засідання у цій справі, заплановане на сьогодні, не відбулося у зв’язку з тим, що один із членів колегії суддів захворів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дату і час судового засідання наразі не повідомляють.

Як відомо, 5 травня в Державній міграційній службі заявили, що Президент наприкінці квітня підписав указ про позбавлення громадянства України народного депутата Андрія Артеменка, оскільки той має також громадянство Канади (вітчизняне законодавство передбачає, що свідоме набуття іншого громадянства призводить до втрати українського). Про канадське громадянство Артеменко заявив наприкінці лютого сам.

Артеменко звернувся до Вищого адміністративного суду з проханням визнати незаконним і скасувати указ президента про припинення його українського громадянства.

Крім того, після указу Президента про позбавлення громадянства 16 травня Верховна Рада схвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка. Екс-депутат також просить Вищий адміністративний суд визнати незаконним і скасувати це рішення парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-