САП ініціюватиме заочне засудження 9 утікачів у справі Онищенка

САП ініціюватиме заочне засудження 9 утікачів у справі Онищенка

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціюватиме заочне засудження стосовно 9 утікачів у так званій газовій справі народного депутата Олександра Онищенка. 

Про це у вівторок повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"По утікачах у цій справі. У розшуку перебувають 9 людей. Щодо цих осіб будемо ініціювати процедуру заочного засудження", - зазначив він.

Холодницький нагадав, що фігуранти справи Онищенка втекли після того, як суди їх відпустили під заставу.

Посадовець наголосив, що САП наполягатиме на відкритому судовому засіданні у "газовій справі" Онищенка, яка слухатиметься в Солом'янському райсуді столиці.

У понеділок, 29 травня, повідомлялося, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи НАБУ вручили обвинувальні акти вісьмом підозрюваним та їхнім захисникам у справі Онищенка. САП також наголосила, що має намір вручити акти ще 9 підозрюваним, які перебувають у розшуку, зокрема і самому Онищенку. 

Як відомо, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради. У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-