Набір до Верховного суду: співбесіду не пройшли 27 кандидатів із 381

Набір до Верховного суду: співбесіду не пройшли 27 кандидатів із 381

Оновлено
Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) завершила проведення співбесід з 381 кандидатом на посаду судді у новий Верховний Суд.

Про підсумки конкурсного відбору розповів під час прес-конференції в Укрінформі голова комісії Сергій Козьяков.

"Колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів провели співбесіди з усіма кандидатами до Верховного Суду. Усього в співбесідах взяв участь 381 кандидат", - сказав він.

Процедуру конкурсного відбору завершено стосовно 239 кандидатів. Наразі ВККСУ взяла перерву для формування загального рейтингу.

Водночас після співбесід з`ясувалося, що 27 претендентів у судді ВС не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у найвищому судовому органі країни. Таке рішення члени ВККСУ ухвалили стосовно 23 суддів, 3 адвокатів і одного науковця.

Виносити рішення стосовно решти 115 кандидатів ВККСУ  збирається під час пленарних засідань, які розпочнуться 6 червня. "Ці кандидати отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності (ГРД) стосовно відповідності критеріям професійної етики та доброчесності. Водночас члени ВККСУ вирішили голосувати щодо них у пленарному складі комісії. Аби подолати негативний висновок Громадської ради доброчесності, потрібно не менше 11 голосів членів комісії", - пояснив Козьяков. Загалом під час конкурсного відбору ВККСУ отримала від ГРД 140 негативних висновків стосовно кандидатів у судді ВС.

Рейтинг кандидатів ВККСУ формуватиме по закінченню пленарних засідань.

Голова ВККСУ нагадав, що на початку грудня 2016 року на конкурс у новий ВС подалися 1436 кандидатів, після різних етапів конкурсного відбору 70% з них відсіялися. Зокрема, до конкурсу були допущені 630 кандидатів, а до кваліфікаційного оцінювання були допущені 625 осіб. Анонімне письмове тестування пройшли 613 кандидатів, 520 претендентів у ВС виконали практичне завдання, і лише 381 кандидат дійшов до співбесід. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-