У Харкові з фасаду школи зник барельєф Жукову

У Харкові з фасаду школи зник барельєф Жукову

Укрінформ
Барельєф маршалу Жукову зник з фасаду школи №127, що на вулиці Семінарській (колишня - Володарського) в Новобаварському районі Харкова.

Повідомлення про це у соцмережі розмістив один з членів організації "Сокіл", додавши, що барельєф демонтували "невідомі патріоти" і тепер його мають намір продати.

Судячи з фотографій на шкільному сайті, 26 травня, на фото з свята останнього дзвоника, барельєфа вже не було, зазначає кореспондент Укрінформ.

За словами прес-офіцера відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександри Алексєєвої, про інцидент в поліцію ніхто не повідомляв.

Барельєф встановили на фасаді школи в 2006 році.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2016 року в рамках закону про декомунізацію проспект Маршала Жукова, де є погруддя маршала, перейменували на проспект Петра Григоренка, а станцію метро "Маршала Жукова" з барельєфом Жукова, - "Палац спорту".

У квітні активісти організації "Сокіл" опублікували в мережі фото збитих в Харкові меморіальних дощок, встановлених на честь народовольця Степана Халтуріна і більшовика Матвія Муранова, пояснивши, що дошки демонтували "невідомі патріоти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-