Громадська рада при НАБУ: організація

Громадська рада при НАБУ: організація "Філософія Серця" заявляє про непрозорість конкурсу

Укрінформ
Представники громадської організації "Філософія Серця" стурбовані ситуацією щодо формування Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України.

Про це йдеться у заяві організації, розміщеній на її сайті.

"Процес формування списку учасників конкурсу на членство Ради проводиться непрозоро. Здійснює його Робоча група, сформована не відомо на яких засадах і в якому складі. Інформація про її повноваження на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України відсутня", - йдеться у заяві.

Зазначається, що ПОЛОЖЕННЯ про порядок формування Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України затверджене указом Президента України від 15 травня 2015 року її формування не передбачає.

"Список учасників конкурсу збільшується з нікому не відомих причин. В той же час ця група бере на себе сміливість не допускати організації, які подали повний пакет документів, до участі в конкурсі. Саме так вчинили з головою правління нашої організації Юлією Григою, не зважаючи на багаторічний досвід реалізації антикорупційних проектів", - заявляють представники ГО "Філософія Серця".

"Зважаючи на вищезазначене, ми звертаємось до керівництва Національного антикорупційного бюро України з вимогою пояснити підстави діяльності Робочої групи та прийняти рішення щодо відкритого і прозорого проведення конкурсу кандидатів на членство в Раді громадського контролю", - наголошується в документі.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро оголосило конкурс із формування складу Ради громадського контролю при НАБУ.

Конкурс проводиться шляхом рейтингового Інтернет-голосування громадян, які проживають на території України. Подавати документи могли представники громадських об’єднань, статутна діяльність яких пов’язана із запобіганням та протидією корупції.

Рада громадського контролю складатиметься з 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу, результати якого мають оприлюднити на офіційному веб-сайті НАБУ 6 червня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-